Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

bizde pişer komşuya da düşer:)

Malzemeler:

  • 4 adet kuru incir (küp küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı kuru kayısı (küp küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz sarı üzüm
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 6 adet hurma (küp küp doğranmış)
  • Portakal (küp küp doğranmış)
  • Şeker (tadını isteğe göre ayarlanır)
  • Üzeri için nar ve ceviz

Hazırlanışı:

  1. Buğday, nohut, fasulye bir gece öncesinden ıslatılır.
  2. Aayrı ayrı haşlanır.
  3. Bir büyük tencereye buğday, nohut, fasulye, pirinç, bulgur konulur.
  4. Su ilave edilir, pişmeye bırakılır.
  5. Pişen malzemeye portakal, nar ve ceviz hariç diğer malzemeler konulur.
  6. Koyu bir kıvam alan aşureye şeker ilave edilir.
  7. Biraz daha kaynatılır.
  8. Kaynayan aşureye portakal kabuğu rendesi ve portakal dilimleri konulur. Ocak kapatılır.
  9. Pişen aşureleri servis tabağına alıp nar taneleri ve cevizle süslenir.
  10. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Modasında - Aşure Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    328 kcal
  • Toplam kalori:

    2,626 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877