Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli

Malzemeler:

  • Çay kaşığı ucuyla tereyağı (köpürmeyi ve taşmayı önlemek için)
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 adet orta boy ayva
  • Yarım limon suyu
  • Ayvaların çekirdekleri

Hazırlanışı:

  1. Ayvaları yıkayalım, kabuklarını soyup içindeki sert kısımları çıkardıktan sonra küp küp doğrayalım..
  2. Ayvaların içinden çıkan çekirdekleri bir kasede biriktirelim.
  3. Biriktirdiğiniz çekirdekleri altta kolajda gördüğünüz gibi bir file yardımı ile ayvalarınıza karıştırmadan ilave edebilirsiniz..
  4. Küp küp doğradığımız ayvaların üzerine 5 su bardağı suyumuzu ilave edip
  5. yumuşayıncaya kadar haşlayalım. (5 dakika kadar)
  6. Ayvalar yumuşayınca şekeri üzerine ilave edelim.
  7. Reçelimiz bir 20 dakika kadar kısık ateşte pişsin.. Daha sonra limon suyunu da ilave edelim pişmeye 5 dakika daha devam etsin..
  8. Reçelin kıvamını anlamak için reçelin suyunu bir tabağa damlatalım, kolay dağılmıyorsa reçelimiz olmuştur.
  9. Ayva reçeli içindeki çekirdeklerden ve ayvanın yapısından dolayı bekledikçe kıvamı koyulaşan bir reçeldir..
  10. Reçeliniz pişince içindeki çekirdekleri çıkarttıktan sonra, temiz kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını beklemeden sıkıca kapatıp ters çevirin.
  11. Ayvanın rengi kırmızılaşsın ve jöle kıvamına kolay ulaşsın diye çekirdekleri ile pişiriyoruz.
  12. Ama bazı ayva çeşitleri ne yaparsanız yapın değişmiyor.. İlla da renkli olsun diyorsanız reçel pişerken içine çok az bir miktar lohusa şekeri ya da hibiskus tanesi ilave edebilirsiniz..
  13. Reçelleri saklamak için mümkünse küçük kavanozlar kullanın. Böylece reçeliniz daha uzun süre dayanacaktır..
  14. İlk etapta reçeliniz biraz sulu ve açık renk olabilir ama bekledikçe kıvamı ve rengi koyulaşacaktır..
  15. Ayva reçeli pişerken içine birkaç tane karanfil tanesi atarsanız aroması değişik olur..
  16. Reçelinize piştikten sonra yine ceviz ya da fındık ilave edebilirsiniz..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiden Esintiler - Ayva Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    333 kcal
  • Toplam kalori:

    3,331 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Sevgiden Esintiler

Sevgiden Esintiler

Bloğum Sevgiden EsintilerMutfağımda hazırladığım birbirinden lezzetli tarifleri paylaştığım mekandır..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0