Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi

Vazgeçilmez lezzet

Malzemeler:

  • 2 kabuk tarçın , 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 5 adet karanfil
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet orta boy ayva
  • Üzeri için; 1 paket kremşanti ya da kaymak

Hazırlanışı:

  1. Ayvalar soyulur, ortadan ikiye boyuna kesilip, çekirdek kısımları temizlenir.
  2. Çekirdekleri atılmayarak kenara ayrılır.
  3. Geniş bir tencere içine ayvalar oyuk kısımları üstte kalacak şekilde dizilir.
  4. Ayvaların yarısına su gelecek kadar doldurulur.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra, ateş kısılarak üzerine şeker serpilir.
  6. Suyun içerisine karanfil, tarçın ve gıda boyası ilave edilir.
  7. Kısık ateşte yaklaşık bir buçuk saat yumuşayana kadar pişirilir.
  8. Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre krema ya kaymak eklenerek servise hazır hale getirilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Mutfaklar - Ayva Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    318 kcal
  • Toplam kalori:

    1,271 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877