Ayvalı Tarhana Çorbası Tarifi

Ayvalı Tarhana Çorbası Tarifi

Ayva, tarhanaya müthiş yakışıyor, ekşili bir tat veriyor. Asma yaprağı da kokusunu salıyor. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun ...

Malzemeler:

  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • 1 adet ayva
  • Avuç içi kadar maydanoz
  • 1 adet et bulyon
  • 2-3 yaprak taze asma yaprağı
  • 4 bardak su
  • 5 çorba kaşığı salçalı tarhana

Hazırlanışı:

  1. Tarhana çorbası pişirilirken kullanılan ölçü genellikle kişi başına 1 çorba kaşığı tarhana ve 1 bardak sudur. Ancak bu çorba biraz daha yoğun piştiğinde daha güzel oluyor.
  2. Tarhana çorbası pişirilirken kullanılan ölçü genellikle kişi başına 1 çorba kaşığı tarhana ve 1 bardak sudur. Ancak bu çorba biraz daha yoğun piştiğinde daha güzel oluyor.
  3. Taze asma yaprağınız yoksa salamura yaprağı kaynamış suda bekleterek tuzunu çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
  4. Taze asma yaprağınız yoksa salamura yaprağı kaynamış suda bekleterek tuzunu çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
  5. Tarhanayı ve ufaladığınız et bulyonu bir tencereye koyduktan sonra üzerine 1 su bardağı suyu koyup tarhanayı içinde eritin. Sonra kalan suyu dökerek çorbayı pişirin. Topaklanmaması ve dibinin tutmaması için sürekli karıştırın.
  6. Tarhanayı ve ufaladığınız et bulyonu bir tencereye koyduktan sonra üzerine 1 su bardağı suyu koyup tarhanayı içinde eritin. Sonra kalan suyu dökerek çorbayı pişirin. Topaklanmaması ve dibinin tutmaması için sürekli karıştırın.
  7. Çorbanızın kıvamı koyulaştıktan sonra içine maydanoz yapraklarını ve asma yapraklarını atıp birlikte pişirin.
  8. Çorbanızın kıvamı koyulaştıktan sonra içine maydanoz yapraklarını ve asma yapraklarını atıp birlikte pişirin.
  9. Çorbanız pişerken ayrı bir tencerede kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş ayvanızı haşlayın.
  10. Çorbanız pişerken ayrı bir tencerede kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş ayvanızı haşlayın.
  11. Ayva haşlandıktan sonra tarhana çorbanızın içine atın. Tuzunu da ayarladıktan sonra çorbanızı blendar ile ezin.
  12. Ayva haşlandıktan sonra tarhana çorbanızın içine atın. Tuzunu da ayarladıktan sonra çorbanızı blendar ile ezin.
  13. ( Ayvayı tarhana ile birlikte haşlamamanızı tavsiye ederim , tarhana yoğun olduğu için dibi tutabiliyor. )
  14. ( Ayvayı tarhana ile birlikte haşlamamanızı tavsiye ederim , tarhana yoğun olduğu için dibi tutabiliyor. )
  15. Çorbanızın üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Tatbikere - Ayvalı Tarhana Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    92 kcal
  • Toplam kalori:

    366 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Tatbikere

Tatbikere

Günden güne kendimi geliştirdiğim bir alan yemek tarifleri oluşturmak ... Blogumda yeni denediğim lezzetleri paylaşıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0