Badem Kremalı Ve Armutlu Tart Tarifi (Frangipane Tarifi)

Badem Kremalı Ve Armutlu Tart Tarifi (Frangipane Tarifi)

Badem Kremalı Ve Armutlu Tart Tarifi (Frangipane Tarifi)

Malzemeler:

  • 60 gr un
  • 125 gr toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • 150 gr badem unu
  • Frangipane (Badem Kreması) Harcı Malzeme Listesi:
  • 300 gr un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • Tart Hamuru Malzeme Listesi:
  • 1 tatlı kaşığı badem likörü/rom/konyak
  • Meyve:
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 2 adet Deveci armudu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yeterli su
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve yoğurt karıştırılır, un yavaş yavaş ilave edilir, yoğurulur. Yoğurulan hamur top haline getirilir ve streçlenerek buzdolabına konur. 45 dakika dinlendirilir.
  2. Daha sonra tart kalıbı iyice yağlanır. Buzdolabında dinlenen hamur merdane ile açılır, içine konur ve tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak şekilde parmak uçları ile yayılır.
  3. Tekrar buzdolabına konur, 15 dakika dinlendirilir. Çatalla tabanına delikler açılır.
  4. 160 derecede 12 dakika pişirilir. Kabuğu soyulan ve çekirdekleri ayıklanan armutlar önce dört parçaya sonra yine 2 veya 3 parçaya bölünür,
  5. 3 yemek kaşığı toz şeker, kabuk tarçın ve üzerine kadar çıkacak su içinde 10 dakika haşlanır. Süzülür.
  6. Tart pişerken harç malzemesi derin bir kase içinde mixerlanır, içine badem likörü, rom yada konyak ilave edilir. Bu karışım yarı pişmiş tart hamurun içine dökülür.
  7. Armutların iç kısımları harca batırılacak şekilde tartın tüm yüzeyine dizilir. Hemen sıcak fırına konur (180 derece) fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  8. (20-25 dakika) Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.
  9. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Badem Kremalı Ve Armutlu Tart Tarifi (Frangipane Tarifi)

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    7 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    799 kcal
  • Toplam kalori:

    5,592 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877