Bademli Dondurma Tarifi

Bademli Dondurma Tarifi

Bademli Dondurma

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı toz salep
  • Yarım litre süt
  • 1 su bardağı badem içi
  • 3/4 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

  1. Şekerden 1 tatlı kaşığı bir kaseye alıp saleple karıştırın. Üzerine biraz süt ekleyerek salep ve şekeri eritin.
  2. Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Salepli karışıma kaynayan sütten koyup ılımasını sağlayın. Azar azar karışımı kaynayan süte ilave edin. Bu arada kaşıkla savurarak karıştırın. 30 dakika kadar kaynatın.
  3. Tencereyi ocaktan indirip ara ara savurarak karıştırın ve soğutun. Oda sıcaklığına gelince buz dolabına alın. Yarım saat aralıklarla buzdolabından alıp mikserle çırpın.
  4. Dondurma iyice katılaşmadan bademin yarısını rondodan geçirip toz haline getirin, dondurmaya katıp mikserle karıştırın.
  5. Mikserle karıştırılamayacak kadar katılaştığı zaman kaşıkla karıştırmaya devam edin. Bu sırada kalan bademi
  6. yağsız tavada 2-3 dakika sallayarak kavurun ve dondurmaya ekleyip karıştırın.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bademli Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    458 kcal
  • Toplam kalori:

    1,830 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877