Bademli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Bademli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Bademli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1-1.5 kg kadar tavuk
  • 30 gr tereyağı
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 2 yumurta
  • 8 su bardağı su
  • 1 limon
  • 200 gr tatlı badem
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı safran , 2 çorba kaşığı sirke (safran için)
  • 1 adet nar , tuz

Hazırlanışı:

  1. Safranı bir kahve fincanı sirkeli suda 2-3 saat demlendirelim. Pirinci yıkayıp hazırlayalım.
  2. Kırık pirinç ile çorba daha çabuk koyulaşır. Tavuğu 8 bardak su ve az tuz ile yumuşayıp dağılıncaya
  3. kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan alıp suyunu süzüp 6 bardak tavuk suyu ayıralım.
  4. Tavuğun kemiklerini ve derilerini ayıklayalım. Lop etleri didikleyip bir kenarda bekletelim.
  5. Ölçülü tavuk suyunu temiz bir tencereye aktaralım. Bir taşım kaynatıp pirinci ekleyelim.
  6. İyice yumuşayana kadar kısık ateşte arada karıştırarak 20-25 dk pişirelim. Pirinç pişerken
  7. bademleri 10-15 dk sıcak suda yumuşatıp kabuklarını soyalım. Havanda dövebilirsiniz ya da
  8. robotta kalınca çekebilirsiniz. Bayat badem sert ve tatsız olur. Küçük bir tavada yağı eritelim.
  9. Kısık ateşte bademleri azıcık pembeleştirelim. Kavurduğumuz bademleri yağıyla birlikte çorbaya
  10. katıp 15 dk daha kısık ateşte pişirelim. Bir kasede nişastayı yumurta sarılarıyla ezelim. Limonu
  11. katalım. Terbiyeyi biraz tavuk suyuyla inceltelim. Azar azar tencereye döküp karıştırarak çorbaya
  12. yedirelim. Safranı suyu ile birlikte çorbaya katalım. Devamlı karıştırarak kısık ateşte bir iki
  13. taşım kaynatıp altını söndürelim. Servis kasesine önce didiklenmiş tavuk parçalarından istediğimiz
  14. kadar koyalım sonra çorbayı dökelim ve hemen servis edelim. Dilerseniz çorbaya renk vermek
  15. için nar taneleri kullanabilirsiniz. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bademli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    710 kcal
  • Toplam kalori:

    3,552 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877