Baklava Tarifi

Baklava Tarifi

Ev yapımı lezzetli baklava

Malzemeler:

  • 3 damla limon suyu
  • 5 su bardagı su
  • 1 su bardagı süt
  • 3 adet yumurta
  • Şerbet icin 4 su bardagı seker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardagı sıvıyag
  • 1 tatlı kasıgı sirke
  • Yarım cay kasıgı tuz
  • Aldıgı kadar un
  • 250 gram çekilmis fındık veya ceviz
  • Mısır nisastası
  • 200 gram margarin

Hazırlanışı:

  1. Tüm malzemeleri karıstırıp kulak memesi yumusaklıgına getirin.
  2. Ardından 30 bezeye ayırın.
  3. Her birini tabak buyuklugunde acın, bekletin.
  4. Her yufkayı 10 ar 10 ar birlestirin, tepsiye acın ve her birine ceviz serpin.
  5. Dilimleyip 200 gram tereyagını cileyin ve kızartın.
  6. Şerbet ılık tatlı ılıkken cileyin.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemek Sevinci - Baklava Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    14 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    554 kcal
  • Toplam kalori:

    7,752 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877