Baklava Yufkasından Çıtır Marmelatlı Bohça Tarifi

Baklava Yufkasından Çıtır Marmelatlı Bohça Tarifi

Bu kadar az malzeme ile böyle güzel çıtır bohçalar yapabilirsiniz. Çok çabuk hazırlayabileceğiniz , hemen fırına verebileceğiniz bir tarif. Fırında çıtır çıtır pişiyor. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz

Malzemeler:

  • 1 Tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 Tatlı kaşığı susam
  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Kase elma marmelatı
  • 6 Adet baklava yufkası
  • 1 Yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. Paket olarak satılan baklava yufkalarından ben 6 tane kullandım ama siz istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
  2. Ağzını sıkıca kapatırsanız tekrar kullanabilirsiniz.
  3. 3 Baklava yufkasını üst üste koyuyoruz. Arasına hiç bir şey sürmüyoruz.
  4. Dört eşit parçaya bölün.
  5. Fırça yardımı ile zeytinyağı sürün üzerine.
  6. Ortalarına evde marmelat olarak ne varsa ortasına bir kaşık koyun. Ben elma marmelatı yapmıştım onu kullandım.
  7. Bohça şeklinde katlayın. .
  8. Katladığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine tekrar zeytinyağı sürün.
  9. Susam , çörek otu serpin.
  10. 170 Derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  11. Lütfen bu bohçayı yaparken mutfaktan ayrılmayın. Çok çabuk pişiyor.
  12. Çıtır çıtır kızarıyor , marmelat ağzınızda dağılıyor.
  13. Hem basit, hem pratik beş dakikada yapabileceğiniz bir çeşit.
  14. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Baklava Yufkasından Çıtır Marmelatlı Bohça Tarifi

Hazırlama süresi:

5 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

15 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    632 kcal
  • Toplam kalori:

    3,789 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Zeynep Farm


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0