Bal Kabak Kremalı Kadayıf Pastası Tarifi

Bal Kabak Kremalı Kadayıf Pastası Tarifi

Baharatlarla kabak kremanın ve kadayıfın bütünleştiği lezzet armanoisi.

Malzemeler:

  • Taban Malzemesi:
  • 500 gr yaş kadayıf
  • 200 gr tereyağı
  • Krema Malzemesi:
  • 500 gr yaş kadayıf (yaklaşık 6 dilim)
  • 6 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 1 tane karanfil
  • 10 tane karabiber
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • Şerbet Malzemesi:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 5,6 damla limon suyu
  • Süslemek için:
  • 200 gr kaymak
  • 2 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı:

  1. Kabakları küp doğrayın. Baharatını, şekerini serpin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Baharatlarından ayırın, kasede çatalla püre haline getirin, sıcak sıcak yağı ekleyin karıştırın.
  3. 30 cm çapında tepsiyi tereyağıyla yağlayın, kadayıfın yarısını tepsiye sıkıştırarak döşeyin.
  4. Kabak kremasının yarısını arasına her yerini örtecek şekilde döşeyin, üzerine cevizi serpin.
  5. Kalan kadayıfı kabak kremasının üzerine yayın, yine tepsinin tabanıyla hafif bastırarak düzleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180° C fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Şerbet malzemelerini kaba alın,10 dakika kaynatın, limonu sıkın, bir taşım kaynatın soğutun.
  8. Fırından kadayıfı çıkarın, ilk sıcağı geçince şerbeti üzerine dökün, üzerini kapatın, şerbetini çeksin.
  9. Servis tabağına alt üst edin, kalan kabak kremasını üzerine döşeyin, bıçak yardımıyla düzleştirin,
  10. Kaymağı 2 yemek kaşığı süt kremasıyla inceltin, şırıngaya yıldız ucu takın, kremayı doldurun.
  11. Pastayı süsleyin, dolaba kaldırın, bir gece dinlendirin. Afiyet bal şeker olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Penceresi - Bal Kabak Kremalı Kadayıf Pastası Tarifi

Hazırlama süresi:

75 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

125 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    879 kcal
  • Toplam kalori:

    7,032 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mutfak Penceresi

Anne kızın yemek deneyimlerini paylaştığı blog.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Fatma Tekin
  • Mügen Semerci
  • Ismail Semerci
  • Mustafa Habib Semerci
  • Zeynep Ece Semerci
  • Keloglan Vekankası
  • Emre Karaca
  • perihan ay


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    43
  • Twitter
    1
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0