Bal Kabaklı Ve Kuru Meyveli Mama Tarifi

Bal Kabaklı Ve Kuru Meyveli Mama Tarifi

Bal Kabaklı Ve Kuru Meyveli Mama Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 1,5 çay bardağı su
  • 2 adet kuru kayısı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş bal kabağı

Hazırlanışı:

  1. Rendelenmiş bal kabağını, üzümü ve doğranmış kuru kayısıları bir tencereye koyup üzerine su ekleyelim.
  2. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Piştikten sonra çırpıcıdan geçirerek cevizi ilave edelim.
  4. Arzu ederseniz yulaf ezmesini robotta iyice çekip bir su bardağı soğuk suya iki tepeleme yemek kaşığı yulaf ezmesi de katabilirsiniz.
  5. Karıştırıp 2–3 dakika kaynatalım ve yulaf ezmesini hazırlayalım.
  6. Daha sonra içine diğerlerini karıştırarak mamamızın yapımını tamamlayalım.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bal Kabaklı Ve Kuru Meyveli Mama Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    1 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    148 kcal
  • Toplam kalori:

    148 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877