Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası Tarifi

Marmara da, Karadeniz de bolluk bereket zamanı. Balık avlama mevsimi başladı. Balıkçılarımıza bol bereketli, bol kazançlı bir mevsim diliyorum. Bu akşam en güzel yenecek şey bir balık çorbası diye düşündüm.Genelde unutuyoruz yazın çorba içmeyi. Halbuki balık çorbasına en uygun balıklar bu zamanlarda oluyor. Eşim iskorpit almış, bende hem tava hem çorba yaptım. Yapımı çok basit ama besleyici değeri süper. Balık yerken nazlanan çocuklara da balık yedirmenin kolay yolu olabilir.

Malzemeler:

  • 4 adet iskorpit balığı
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çk tuz
  • 1 çk karabiber
  • Arzuya göre 2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

  1. İskorpitin iç organları, kuyruk ve sırtındaki dikenler çok iyi temizlenmeli.
  2. Yıkanıp haşlanması için 6 bardak kadar su ile15-20 dk kadar kaynatılmalı.
  3. Süzerek suyu ayrıştırmalı ve sebzeler doğranarak bu suda haşlanmalı.
  4. İçine zeytinyağı da kaynarken ilave edilmeli.
  5. Diğer taraftan haşlanan balığın etleri kemiklerden ayrılır.
  6. Balık suyunda sebzeler haşlanınca blendırdan geçirilir.
  7. Ayıkladığımız balık etlerini sebzeli suya ilave edip bir taşım daha kaynatırız.
  8. Arzu edilirse dövülmiş 2 diş sarımsak da ilave edebiliriz.
  9. Çorbamız hazır.
  10. Basit kolay ve yalın bir çorba.
  11. Afiyetler olsun. Bereketi bol olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Balık Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    266 kcal
  • Toplam kalori:

    1,594 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0