Balkabaklı Çikolatalı Tart Tarifi

Balkabaklı Çikolatalı Tart Tarifi

Balkabaklı Çikolatalı Tart Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 500 gram balkabağı püresi (önceden hazırladığınız)
  • Balkabaklı kreması için;
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 150 gram tereyağı
  • 2 paket yulaflı bisküvi (ya da zencefilli kurabiye)
  • Tabanı için;
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 500 gram ayıklanmış küçük doğranmış balkabağı
  • Kabak püresi için;
  • 3 yumurta
  • 4/3 bardak vanilyalı şeker ,
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişaştası
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı:

  1. Kabak püresi; Kabakların üzerine şeker ve su ekleyin, iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Mikser yardımıyla ezerek püre haline getirin ve soğutun. İsterseniz kabak püresini bir ya da birkaç gün öncesinden yapabilirsiniz.
  2. Bisküvileri robotta un haline getirin. İçine eritilip soğutulmuş tereyağı, tuz ve baharatları ekleyin karıştırarak hamur haline getirin.
  3. Turta kalıbının tabanına ve yanlarına, bir bardağın altı ile bastırarak yerleştirin.
  4. Fırında 175 derecede 10-15 dakika (sertleşene kadar) pişirin ve soğutun.
  5. Mikserde, balkabağı püresini ve damla çikolata hariç bütün krema malzemelerini iyice karıştırın.
  6. Bir sos kasesinde, damla çikolataları benmari usulü eritin. Daha önce pişirdiğiniz turta hamurunun tabanını eritilmiş çikolata ile kaplayın.
  7. Kalan çikolatayı kabak püresi ile hazırladığınız kremanın içine ekleyin.
  8. Hazırladığınız çikolatalı ve bal kabaklı kremayı tart kalıbının tamamını dolduracak şekilde üzerine ekleyin.
  9. 175 derecede 50 dakika pişirin. Çökmemesi için fırını kapattıktan sonra 10 dakika kadar fırında bekletin.
  10. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dokuzuncubulut - Balkabaklı Çikolatalı Tart Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    616 kcal
  • Toplam kalori:

    3,699 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877