Balkabaklı Pasta Tarifi

Balkabaklı Pasta Tarifi

görsel ve lezzet bir arada

Malzemeler:

  • 100 gr tereyağı
  • 1,5 kg balkabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Tabanı için;
  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • Üzeri için; Ceviz

Hazırlanışı:

  1. Balkabaklarını soyup üzerine 1 su bardağı şeker ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
  2. Bu arada bisküvileri rondodan geçirin. Çok az miktarda üst kısma serpmek için ayırın.
  3. Tereyağını eriterek bisküvilerle harmanlayın. Kelepçeli kalıbın dibine önce bisküvileri dökün,
  4. elinizle bastırarak sıkıştırın.
  5. Kreması için tüm malzemeleri karıştırın ve pişirmeye başlayın. Kıvamı yoğunlaşana kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Balkabaklarını rondodan geçirin veya eziciyle ezin.
  7. Balkabağının pişerken çıkan suyunu da rondodan geçirirken ekleyebilirsiniz. Daha çok lezzet katıyor.
  8. Kelepçeli kabınızdaki bisküvilerin üzerine ezmiş olduğunuz balkabağını yayın.
  9. En üste de kremayı koyarak ılınmaya bırakın. Dolapta 1-2 saat bekletin.
  10. Servis etmeden önce ayırdığınız bisküvileri ve cevizleri serpin. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kat Kat Pasta - Balkabaklı Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    308 kcal
  • Toplam kalori:

    3,697 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kat Kat Pasta

her şey üstünde

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    1
  • Instagram
    0