Balzamik Soslu Hindi Tarifi

Balzamik Soslu Hindi Tarifi

Balzamik Soslu Hindi Tarifi

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı soya sos
  • 2 çorba kaşığı worcestershire sosu
  • 125 ml balsamik sirke
  • 150-200 ml et/tavuk suyu
  • 1500-2000 gr dana rosto, bonfile, kemiksiz hindi veya tavuk but
  • 1/2 çay kaşığı pul kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı mercanköşk
  • 1 tutam tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

  1. Dana/kuzu/tavuk ya da hindi eti derin teflon bir tencereye konur.
  2. Çukur bir kase içine konan tüm malzeme karıştırılır, sarımsaklar kıyılır ve hepsi birlikte etin üzerine konur.
  3. 3-4 saat kadar çok kısık ateşte pişirilir.
  4. Piştikten sonra servis tabağına alınan etin üzerine tencerede kalan sos dökülür ve ince ince kesilerek servisi yapılır.
  5. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Balzamik Soslu Hindi Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

110 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    508 kcal
  • Toplam kalori:

    3,048 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877