Bayram İçin Et Kavurması Tarifi

Bayram İçin Et Kavurması Tarifi

Bayram İçin Et Kavurması Tarifi

Malzemeler:

  • İsteğe göre:
  • 1 baş soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 kg kuşbaşı et
  • Et yağsız ise 2 yemek kaşığı sıvı yağ (annem bu esnada eğer ekol olmak istiyorsan "mutlaka sızma zeytinyağı kullanılmalı" yazmalısın diye tembih ediyor)
  • 1 domates (kabuğu soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış)
  • 2-3 sivri biber (yıkanıp, halka halka doğranmış)

Hazırlanışı:

  1. Etleri ve kullanıyorsanız yağı tencereye koyun. Normal ateşte etler suyunu salana kadar 1-2 defa karıştırın.
  2. Çok kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.Bu esnada etler suyunu çekip yumuşayacaklardır.
  3. Etler pişip tencerenin dibinde su kalmışsa ateşi artırarak sularını çekmelerini sağlayın.
  4. (3. adımda mutlaka tencerenin başında durun yoksa etler yanabilir.)
  5. Tencerenin altını kapatıp pilav üstüne etleri koyarak servis yapın.
  6. Eğer kendi başına bir yemek olsun isterseniz 3. adımdan sonra soğanı ve sivri biberi etlere ekleyin.
  7. Soğanlar ölene kadar –yaklaşık 5 dakika- karıştırın.
  8. En son olarak da domatesi ekleyip bir miktar da böyle pişirin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - Bayram İçin Et Kavurması Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    289 kcal
  • Toplam kalori:

    1,737 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877