Bayram İkramları Haşhaşlı Çörek Tarifi

Bayram İkramları Haşhaşlı Çörek Tarifi

Bayram İkramları Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler:

  • İç malzeme:
  • 1 buçuk su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz (tepeleme değil)
  • 6 - 7 su bardağı arası un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik haşhaş
  • Yarım su bardağı ceviz (ben kullanmadım)

Hazırlanışı:

  1. Su ve süt eli yakmayacak derecede ısıtılır oda sıcaklığında maya ve şeker eklenerek içerisinde eritilir.
  2. Un yoğurma kabına konulur, tuz eklenir yavaş yavaş su, süt, maya, şeker karışımı eklenerek ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur ve 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Hamur 6 bezeye ayrılır ve her biri genişçe bir tabak büyüklüğünde açılır (hafifçe un serpersek açarken yapışmaz)
  4. Ayrı bir kapta sıvıyağ, haşhaş karıştırılır.
  5. Bezeler üçer üçer 2 ye ayrılır.
  6. Birinci bezenin üzerine haşhaştan birkaç yemek kaşığı döküp yayılır ve üzerine isteğe göre ceviz serpilir ve üzerine ikinci tabak büyüklüğünde açılmış beze serilir.
  7. Yine haşhaş sürülür ve az miktarda ceviz serpilir ve son olarak üçüncü tabak büyüklüğünde açılmış beze üzerine kapatılır.
  8. Yine haşhaşlı karışımdan sürülüp merdaneyle yavaş yavaş açabildiğimiz kadar açılır.
  9. Açılan beze ortadan bıçakla kesilir.
  10. Kesilen hamur diğer yarısının üzerine yerleştirilir ve elimizle yavaşça tekrar açılır.
  11. Açılan hamur 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.
  12. Kestiğimiz her şeritin üzerine hafifçe elimizle bastırdıktan sonra bir ucundan sağa, diğer ucunda sola çevirerek burkulur ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  13. Şeritler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
  14. Daha sonra kalan üç beze de aralarına haşhaş sürülerek diğer üç bezede yaptıklarımız tekrarlanır.
  15. Burkulan hamurlar tepsiye yanyana yerleştirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  16. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  17. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Bayram İkramları Haşhaşlı Çörek Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    408 kcal
  • Toplam kalori:

    6,119 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877