Bayram İkramları Şerbetli İrmikli Tatlı Tarifi

Bayram İkramları Şerbetli İrmikli Tatlı Tarifi

Bayram İkramları Şerbetli İrmikli Tatlı Tarifi

Malzemeler:

  • Üzeri için :
  • 3 Su bardağı un (200 ml bir bardak kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 Su bardağı irmik (kullandığım bardak 200 ml büyüklüğünde bir bardak)
  • 2 Tane yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 Çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Oda sıcaklığında yumuşamış 200 gr tereyağ ya da margarin
  • 1 Çay bardağı süt
  • Yeterince irmik
  • Tatlının Şerbeti;
  • 4 Su bardağı su
  • 3 buçuk su bardağı şeker (ben 3 su bardağına yakın kullandım)
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle şerbeti için gerekli olan şekeri ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamasını bekleyin.
  2. Kaynamaya başladığında altını kısıp, şerbet biraz kıvam alana kadar kaynatın.
  3. Ocaktan almanız yakın limon suyunu sıkıp, bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Tatlının şerbeti soğuk, tatlı sıcak olacak. Dolapta bekletmeyin, oda sıcaklığında tamamen soğusun.
  5. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini bir kaba alın.
  6. Yumurtaları ve sıvı yağını da ilave edip karıştırın.
  7. İrmiği, kabartma tozunu ve vanilyasını da ekleyip tekrar karıştırın.
  8. Ununu azar azar ekleyin ve karıştırıp yoğurun.
  9. Ben 200 ml büyüklüğünde bir bardak kullandım,irmiği ve ununu bu bardakla ilave ettim.Aynı büyüklükte bir bardak kullanmanız çok önemli.
  10. Biraz daha büyük bir bardakla, 3 bardak un eklerseniz çok sert bir tatlınız olabilir. Bu yüzden 200 ml bir bardak kullanın ve 3 bardak unu kontrollü olarak ekleyin.
  11. Biraz daha büyük bir bardak kullanacak olursanız, 2 buçuk su bardağı un yeterli gelecektir.
  12. Ununu ekleyip yoğurduktan sonra hamurdan parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp şekil verin.
  13. Şekil verdikten sonra bir kabın içine döktüğünüz sütün içine hızlıca batırıp çıkartın.
  14. Sonra ayrı bir kapta olan irmiğe her tarafını bulayın.
  15. Yağladığınız tepsiye hamurları aralıklı olarak yerleştirin.
  16. Önceden 180 derece ısınmış fırında tatlınızın üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  17. Pişen tatlıyı fırından çıkartın ve 5 dakika, ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
  18. Tam 5 dakika sonra soğuk şerbetini kepçeyle tatlılarınızın üzerine dökün.
  19. Tüm şerbeti döktükten sonra yarım saat bekleyin ve sonra tatlınızı ters düz edin.
  20. Bu şekilde de yarım saat bekletin ve sonra tekrar tatlınızı çevirin ki, tatlının her tarafı şerbeti iyi çeksin.
  21. Servis etmeden önce üzerine fıstık serpin.
  22. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Bayram İkramları Şerbetli İrmikli Tatlı Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    767 kcal
  • Toplam kalori:

    7,672 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877