Bayram İkramları Sütlü Nuriye Tarifi

Bayram İkramları Sütlü Nuriye Tarifi

Bayram İkramları Sütlü Nuriye Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı dolusu Kırık Fındık (ben her 3 adet yufka için 1 büyük cevizin içini kullandım) Aslı fındıklıdır.
  • 1 Türk Kahve Fincanı Sıvı Yağ
  • 50 gr eritilmiş Tereyağı
  • 2 çorba kaşığı inceltilmiş tahin içindeki yağ, ya da çırparak az zeytinyağı ile.
  • 15 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Süt ve toz şekeri karıştırıp kaynatalım. Kaynayan sütü soğumaya alalım.
  2. 3 adet baklavalık yufkayı tezgaha alalım. Son katın üzerine tahinli karışımdan sürelim.
  3. Dar kenarına iç malzememizden serelim. Yufkamızı rulo sararak fırın tepsimize dizelim. Bu aşamada dilerseniz küçük dilimleyebilirsiniz.
  4. 15 yufka ile 5 sıra rulo hazırlanmış oldu.
  5. Erimiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp, rulo baklavaların üzerine dökelim.
  6. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Tepsimizi fırına verelim. Üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  7. Soğuyan süt şerbetimizi baklavamızın üzerine gezdirelim.
  8. Soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Bayram İkramları Sütlü Nuriye Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    572 kcal
  • Toplam kalori:

    8,583 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877