Bayram İkramları Taş Kadayıf Tatlısı Arap Kadayıfı Yassı Kadayıf

Bayram İkramları Taş Kadayıf Tatlısı Arap Kadayıfı Yassı Kadayıf

Bayram İkramları Taş Kadayıf Tatlısı Arap Kadayıfı Yassı Kadayıf

Malzemeler:

  • Üzeri için yeşil fıstık ve kaymak
  • Tarçın
  • Ceviz
  • 2 Yumurta
  • Yarım kilo taş kadayıf
  • Taş Kadayıfın Şerbeti;
  • 3 Su bardağı su
  • 3 Su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle şerbetiniz için gerekli olan şeker ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında altını kısıp, kısık ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar kaynatın.
  2. Ocaktan indirmenize yakın limon suyunu sıkın ve ocaktan alıp tamamen soğumaya bırakın.
  3. Tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı.
  4. Fotoğrafta göründüğü gibi kadayıf hamurlarının delikli ve yapışkan kısmı bize bakacak şekilde tezgaha yerleştirin.
  5. İçine fazla olmayacak miktarda 2 tatlı kaşığı ceviz koyup, hamurunuzu kapatıp, kenarlarına sıkıca bastırın ki güzel yapışsın.
  6. Tüm kadayıf hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hızlıca yapmaya dikkat edin, hamurlar bekledikçe kuruyor ve yapışmıyor.
  7. Kapattıktan sonra da beklemeden kızartın, fazla beklerse açılabiliyor.
  8. 2 yumurtayı bir kapta güzelce çırpın.
  9. Derin bir tavaya veya tencereye bol sıvı yağ dökün ve iyice kızmasını bekleyin.
  10. Taş kadayıfınızı çırptığınız yumurtaya batırıp, her tarafını bulayın.
  11. Buladığınız kadayıfınızı kızgın yağa bırakın ve ocağın altını biraz kısın.
  12. Yağ kızmış olmalı ama hamurunuzu yağa bıraktıktan sonra ocak çok açılmamalı, az ateşte yavaş yavaş nar gibi olana kadar, kızartın.
  13. Kızarana kadayıfları hemen soğuk şerbete atın ve çevirin. 5 dakika şerbette durması yeterli. Sonra çıkarıp servis tabağınıza alın.
  14. Üzerine yeşil fıstık serpin ve yanında tercihe göre kaynakla servis edin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Bayram İkramları Taş Kadayıf Tatlısı Arap Kadayıfı Yassı Kadayıf

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    362 kcal
  • Toplam kalori:

    4,350 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877