Bayram Kahvaltısı İçin Patlıcanlı Börek Tarifi

Bayram Kahvaltısı İçin Patlıcanlı Börek Tarifi

Bayram Kahvaltısı İçin Patlıcanlı Börek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 Adet (Orta boy) Soğan
  • 1 Adet (Küçük) Domates
  • 2 Adet Çarliston Biber (ya da tatlı sivri biber)
  • 3 Adet İnce Uzun (Kemer) Patlıcan
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası (isteğe bağlı)
  • 2 Adet Yufka

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle patlıcan ve biberleri közleyin. (Ben fırının ızgara bölümünde közlüyorum) Kabuklarını soyun ve minik minik doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik, minik minik doğrayın, sıvı yağ ile orta ateşte, 3-4 dk. pembeleşip, şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  3. Domatesin kabuklarını soyun ve minik minik doğrayın, kavrulmuş soğana ekleyin, kısık ateşte domatesler eriyinceye kadar 2-3 dk. pişirin.
  4. Salçayı, patlıcan ve biberi ekleyip, 1-2 dk. karıştırarak pişirin.
  5. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın.
  6. Yufkayı sekiz eşit parçaya bölün. Geniş kısmına bir yemek kaşığı kadar harç koyun ve biraz genişçe, sigara böreği sarar gibi sarın.
  7. Hafifçe yağlanmış, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  8. 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk. üzeri ve altı turuncu renk alıncaya kadar pişirin.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hünerli Bayanlar - Bayram Kahvaltısı İçin Patlıcanlı Börek Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    224 kcal
  • Toplam kalori:

    1,344 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Hünerli Bayanlar

Hünerli Bayanlar


  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0