Bayram Pastaları Çikolatalı Kalp Pasta

Bayram Pastaları Çikolatalı Kalp Pasta

Bayram Pastaları Çikolatalı Kalp Pasta

Malzemeler:

  • ISLATMAK İÇİN: 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından süt
  • 1 poşet kakaolu krem şanti
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket (80 gr) Bitter çikolata
  • İÇ MALZEMESİ İÇİN: 2-3 adet muz (Veya başka bir meyve)
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • ARA KREMASI İÇİN:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaları köpürene kadar çırpalım. Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  2. Su ve kakaoyu ilave edip çırpalım. Un, vanilya ve kabartma tozunu katıp çırpalım.
  3. Yağlanmış kelepçeli kalp kalıba harcı dökelim. 175 derecelik fırında keki pişirelim.
  4. (Ben kekleri soğuk fırına veriyorum.)
  5. Pişen keki fırından çıkaralım ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
  6. Keki 2 veya 3'e kesebilirsiniz. Ben 2 'ye kestim.
  7. Kreması için;
  8. Bir tencereye süt yumurta sarısı, şeker ve unu alalım. Güzelce çırpalım.
  9. Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
  10. Çikolatayı parçalara bölüp sıcak muhallebinin içine atalım ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  11. Kremanın soğumasını bekleyelim. Kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
  12. Üzeri için;
  13. Krem şantiyi süt ile çırpalım. Arzu ederseniz krem şantinin içine 1 yemek kaşığı kakao ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  14. (Ben kakao ekliyorum,tadını daha çok beğeniyorum.) Kekin bir parçasını servis tabağına alalım.
  15. Yalnız temiz çalışmak için kekin çevresinin altına bir parça yağlı kağıt veya poşet serelim. Böylece servis tabağımız çalışırken kirlenmeyecektir.
  16. İlk parça kekin üzerini yeteri kadar süt ile ıslatalım. Ara kremayı varsa sıkma torbasına alalım.
  17. Ve eşit biçimde ilk parçanın üzerine kremayı yayalım. Krema dışarı taşmasın.
  18. Kremanın üzerine muz dilimleri sıralayalım. Üst parçanın daha iyi yapışması için muzun üzerine çok az krema sürelim.
  19. Diğer kek parçasını da süt ile ıslatalım ve pastanın üzerine koyalım. Elimizle hafifçe bastıralım.
  20. Pastanın dışını hazırladığımız krem şanti ile kaplayalım ve arzuya göre süsleyelim.
  21. Ben kürdan yardımıyla gelişi güzel çizikler attım. Ve evde olan şeker hamurundan güller ile süsledim.
  22. 1 gece üzeri kapalı bir şeklide dolapta beklemesini tavsiye ederim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfağımdaki Tatlar - Bayram Pastaları Çikolatalı Kalp Pasta

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    399 kcal
  • Toplam kalori:

    3,194 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mutfağımdaki Tatlar

Mutfağımdaki Tatlar

Evinizdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri ve özgün yöntemlerine yer verilen yemek blogu.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0