Bayram Sofranız Için Bayram Yahnisi Tarifi

Bayram Sofranız Için Bayram Yahnisi Tarifi

Bayramlar etli yemeklerin yoğun olarak tüketildiği bir dönem. Yahni, bayram sofranızda sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz leziz bir yemek olarak yerini almıştır.

Malzemeler:

  • 1 demet dereotu.
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
  • 20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan,
  • 1 kg. iri kuşbaşı koyun eti,
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ,

Hazırlanışı:

  1. Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı sıvıyağ ile beraber iri kuşbaşı etleri koyalım.
  2. Et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararetle pişmeye bırakalım.
  3. Et, suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğan veya çentilmiş iki baş soğan ete katılarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevrelim. Pul biber ve bir bardak sıcak su ilave edilerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Arada ½ bardak su koyalım ve ateşten indirilmesine 10 dakika kala da tuzu ilave edildikten sonra ateşten alalım. Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış dereotu serpilebilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayram Sofranız Için Bayram Yahnisi Tarifi

Hazırlama süresi:

45 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877