Bayram Sofranız Için Tabule Tarifi

Bayram Sofranız Için Tabule Tarifi

Türk mutfağına ait olmayan fakat Türk yemek kültürüne yakın olan Lübnan Mutfağından kazanılan bir salata çeşididir. Özel günler ve Bayram sofralarında rastladığımız çeşitler arasında artık yerini alıyor.

Malzemeler:

  • • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • • 1 adet küçük salatalık
  • • 1 adet domates
  • • yarım demet taze nane
  • • yarım demet maydanoz
  • • 1 bardak sıcak su
  • • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • • Marul yaprakları
  • • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Bulguru ve 1 kaşık zeytinyağını bir kaba koyup üzerine sıcak suyu dökün ve üzeri kapalı olarak 20 dakika bekletin.
  2. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Domateslerin ve salatalığın çekirdeklerini çıkartıp, çok küçük küpler şeklinde doğrayın.
  3. Bulguru bir salata kabına alın. Domates dışındaki malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  4. Domatesi ekleyip karıştırın (arzu ederseniz nar ekşisi kullanabilirsiniz) ve soğuk olarak servis edin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayram Sofranız Için Tabule Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877