Bayram Sofrası Için Arnavut Ciğeri Tarifi

Bayram Sofrası Için Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut ciğeri, Türk mutfağına ait bir yemek türüdür. Osmanlıda yaşayan ve daha çok ucuz olduğu için ciğer tüketen Arnavutlardan adını almıştır. O günlerden günümüze gelen enfes bir tattır. Hem kolay tarifi hem de lezzetine doyulmaz bir et yemeği. Bayrama özel bu tarifi sofralarından eksik etmeyi unutmayın.

Malzemeler:

  • Kızartmak İçin Sıvıyağ
  • Yarım Kilo Kuzu Ciğeri
  • 1 Bardak Süt
  • 1 Bardak Un
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber

Hazırlanışı:

  1. Dana ciğeri kuşbaşı olarak doğranır. Patatesler de soyulup kup kup doğranır. Derin bir tencereye bol sıvı yağ konulur, kızan yağda kup kup doğranmış patatesler çevrilerek kızartılır. Kızartma sırasında isteğe göre tuzlanır.Geniş bir tepsiye un serpilir ciğerleri bu tepside una bulanır. Unun fazlasını almak için tel süzgece alınan ciğerler sonrasında Kızgın yağa atılır, yağın tamamen ciğerleri içinde bırakacak bollukta olması lazım. Burada ciğerler tuzlanır. Ciğerler çevrilerek kızartılır fazla sertleşmeden çıkartılır. Ciğerlerini üzerine pul biber serpilir. Servis edilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayram Sofrası Için Arnavut Ciğeri Tarifi

Hazırlama süresi:

45 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877