Bayram Sofrası Için İçli Köfte Tarifi

Bayram Sofrası Için İçli Köfte Tarifi

İçli köfte sevmeyen var mı? Hiç sanmıyorum. Bu lezzete kolay kolay hayır diyemez insan. Görselliğiyle göz doyuran, tadıyla kendinden geçiren bu eşsiz tat tam ağzınıza layık. Bin bir emekle hazırlanır, ince ince doldurulur. Adana’da sıkça yapılan, Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olup, severek tüketilen bu lezzeti Ramazan bayramı ara sıcaklarına eklemeyi unutmayın. Bir kere denemekle kalmayıp tekrar tekrar yapacağınıza eminiz.

Malzemeler:

  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı ceviz( iri taneli dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı köftelik bulgur(yani ince bulgur)
  • 1-2 adet yumurta(kıvamına göre 2. yumurta gerekebilir)
  • 1 su bardağı un(tepeleme değil)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • İçi İçin:
  • Yarım kg kıyma
  • 50 gr. tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 adet iri soğan
  • 1 tutam maydanoz.

Hazırlanışı:

  1. İçi için; soğanları ince ince doğrayalım. Maydanozu ince ince kıyalım.Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.Üzerine tereyağını, sıvı yağı ilave edelim ve kavuralım.
  2. Sonra soğanları ilave edelim ve kavuralım.Daha sonra tuzu, salçaları,cevizi ve baharatları ilave edelim ve kavuralım. Son olarak maydanozu ilave edip, karıştıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için; bir kaba bulguru koyalım ve üzerine sıcak su gezdirip, şişene kadar bekleyelim.
  4. Sonra yumurtaları, unu, salçayı, tuzu, ilave edelim ve iyice yoğuralım.
  5. Yoğururken ara ara üzerine ılık su gezdirelim.
  6. Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edelim.
  7. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım.
  8. Yuvarlak olacak şekilde işaret ve orta parmağımızla açıp, inceltelim.
  9. Daha sonra kıymalı harçtan bir kaşık koyalım.
  10. Ortaları yuvarlak uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil verelim.
  11. Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım veya tuzlu suda haşlayıp, servis yapalım.
  12. İçli Köftelerimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayram Sofrası Için İçli Köfte Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

120 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877