Bayram Sofrasına Özel Vişne Yapraklı Sarma Tarifi

Bayram Sofrasına Özel Vişne Yapraklı Sarma Tarifi

Türk Mutfağı denildiği zaman ilk akla gelen tatlardan biri şüphesiz Yaprak Sarma. Her türlüsü enfes olan bu tadı Vişne Yapraklı denediniz mi? Bizce sarma seven herkesin yemeye doyamayacağı, iddialı bir lezzet. Bayramda bu farklı lezzeti misafirlerinize ikram etmeyi unutmayın.

Malzemeler:

  • Karabiber, tuz, yenibahar
  • 1 küçük kâse vişne
  • Asma yaprağı
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı bulgur ya da pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Yarım demet maydanoz ve nane

Hazırlanışı:

  1. Tencerede zeytinyağı ile küp kesilmiş soğanı kavurun.
  2. Salçaları ilave edip, kavurmaya devam edin.
  3. Bulgur ya da pirinç ilave edip biraz daha kavurduktan sonra yeşillikleri ve baharatları ekleyin.
  4. Az su ekleyerek suyu çekene kadar pişirin.
  5. Pişip soğuduktan sonra yaprakları sarıp, tencereye dizin. Üzerine vişne koyun.
  6. Az su koyup pişirin ve soğuk servis edilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayram Sofrasına Özel Vişne Yapraklı Sarma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    16 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877