Bayram Tatlısı Burma Tatlısı Tarifi

Bayram Tatlısı Burma Tatlısı Tarifi

Bayram Tatlısı Burma Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gr margarin ve tereyağ karışımı
  • 250 gr ceviz
  • 12 tane baklavalık yufka
  • Şerbeti:
  • 2,5 su bardağı şeker (azaltılabilir)
  • 2,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koydum,kaynadıktan sonra kısık ateşte yedi sekiz dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapattım, şerbeti soğuttum.
  2. Bir tane baklava yufkasını tezgaha yaydım, fırçayla erimiş yağ karışımından her tarafına sürdüm.
  3. Yağı sürerken dozunu iyi ayarlamak lazım az sürerseniz kuruluğundan çok sürerseniz ıslaklığından dolayı yufka büzdürürken kırılabilir veya yırtılabilir.
  4. Yufkanın her tarafına cevizden serptim altı numaralı şişle rulo yaptım, hamuru büzdürüp şişten çıkarıp dikdörtgen borcama dizdim.
  5. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra kalan yağı tepsideki tatlının üzerine sürdüm. Isıtılmış fırında pişirdim.
  6. Tatlı piştikten sonra fırından aldım, beş dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirdim.
  7. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Bayram Tatlısı Burma Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    663 kcal
  • Toplam kalori:

    9,946 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877