Bayram Tatlısı Hanım Göbeği Tatlısı

Bayram Tatlısı Hanım Göbeği Tatlısı

Bayram Tatlısı Hanım Göbeği Tatlısı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 100 gr tereyağı ya da margarin
  • Kızartmak için 2 su bardağı soğuk sıvı yağ
  • 1 dilim limon
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Şerbeti için:
  • 1 çay kaşığı ucu ile karbonat ya da yarım paket kabartma tozu 5 gr.
  • Bir fiske tuz
  • Süsleme için yeşil toz fıstık
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. Şeker ve suyu karıştırıp şerbetimizi kaynatalım. 1 dilim limonu indirmeye yakın içerisine atalım. Soğumaya bırakalım.
  2. Tencereye katı yağı, su ve toz şekeri koyalım. Orta ateşte yağ eriyene kadar tutalım.
  3. Unu, kabartma tozunu ve tuzu eriyen yağlı karışıma dökelim ve 5 dakika kadar pişirelim.
  4. Hamuru ılımaya bırakalım. Ilıyan hamurumuzu yumurtaları kıralım. Mikserle çırpalım ve elimizle yoğuralım.
  5. Top top parçalar alıp yuvarlak şekil verelim ortasına parmak batıralım.
  6. Hazırladığımız hanım göbeklerinin ortalarını delelim ve kesinlikle tavamızdaki yağ kaynamadan soğukken hanım göbeklerimizi kızartalım.
  7. Soğuk yağın içinde her iki tarafı da kızarıp (Tabiki her iki tarafı da kızarırken yağda kızıyor) hemen soğumuş şerbete tencereye atalım.
  8. Hanım göbeklerinin çıtır olmasını istiyorsak şerbetten alıp hemen bir servis tabağına dizelim.
  9. Yağ kaynar gibi olduğundan eğer ikinci bir tava kızartacaksak yine yağın soğuması gerek.. Tamamı bitince şurup da sıcaklaşıyor. Ara verdiğinizde şurubu da mümkün olduğunca soğutunuz.
  10. Hanım göbeklerini ben çıtır sevdim. Eğer sizde çıtır seviyorsanız çok erken kızartmayınız. Şerbette fazla bekletmeyiniz.
  11. Soğuk servis yapalım. Serviste yeşil Antep fıstığı kullanabilir ya da pudra şekeri sepeleyebiliriz. Antep fıstığı çok yakışacaktır.
  12. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Bayram Tatlısı Hanım Göbeği Tatlısı

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    674 kcal
  • Toplam kalori:

    5,395 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877