Bayram Tatlısı Lokmacık Tarifi

Bayram Tatlısı Lokmacık Tarifi

Bayram Tatlısı Lokmacık Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı irmik (üzeri için)
  • 3 su bardağı kadar un (alabildiği kadar)
  • 1 vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı taze yoğurt
  • Şerbet için:
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Şerbet kaynatılmayacak.

Hazırlanışı:

  1. İrmik hariç malzemeleri karıştırıp hamur yoğuralım.
  2. Tezgahımıza irmik dökelim. Hamurdan parça alıp çubuk şeklinde yuvarlayalım. İrmiğe çubukları bulayalım. Yan yan küçük küçük keselim.
  3. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim. 200 derecede nar gibi kızartalım.
  4. Su ve toz şekeri karıştırarak eritelim. Fırından çıkan lokmacıklar sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  5. Kalan şerbet de kepçe ile tatlıların üzerine gezdirilmeli.
  6. Lokmacık tatlımız soğuduğunda servise hazır. Afiyet olsun.
  7. Not: Tatlımız şerbetini iyice çektiğinde yumuşuyor.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Bayram Tatlısı Lokmacık Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    779 kcal
  • Toplam kalori:

    6,230 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877