Bayrama Özel Bademli Revani Tarifi

Bayrama Özel Bademli Revani Tarifi

Türk mutfağının önde gelen tatlılarındandır. Osmanlıların Erivan’ın fethetmiş olmaları sebebi ile saray aşçıları tarafından icat edilmiş olan bu tatlıyı siz de sevdiklerinize bol şerbetli ikram edin.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • Şerbeti için
  • 1 su bardağı kıyılmış badem
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Önce şerbeti hazırlayalım. Toz şekeri suyla beraber 10 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin.
  2. Şimdi tatlının hamurun hazırlayalım. Yumurtaları şekerle birlikte 5 dakika mikserle çırpın. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve bademleri de ekleyin ve çırpın.
  3. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün. 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Soğumuş şerbeti üstüne gezdirip bademlerle süsleyip, en az 20 dakika bekletip servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayrama Özel Bademli Revani Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877