Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi

Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi

Ramazan Bayramı’nı ikramların vazgeçilmezi ev baklavasıyla karşılıyor. Tadında Anadolu’da geleneksel tariflere bağlı kalınarak hazırlanan ev baklavası, 40 kat açılan incecik yufkası, bol malzemesi ve kararında şerbetiyle damaklarda da bayram yaşatıyor.

Malzemeler:

  • Mısır Nişastası
  • 5 Su Bardağı Su
  • 3 Damla Limon Suyu
  • 250 gr. Ceviz Veya Fındık ( Robotta Çekilmiş )
  • 200 gr. Margarin
  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke
  • Un ( Aldığı Kadar )
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Adet Yumurta
  • 4 Su Bardağı Şeker

Hazırlanışı:

  1. Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü, bir su bardağı sıvı yağı, bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz, üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz.
  2. Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz.
  3. Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz.
  4. Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz. İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz.
  5. Tepsinin içine, açtığımız ilk on parça hamuru yerleştirip robottan çektiğimiz ceviz veya fındığı serpiştiriyoruz.
  6. Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
  7. Tekrar robottan çektiğimiz ceviz veya fındığı serpiştirip baklavanın ikinci katını oluşturuyoruz.
  8. Geride kalan diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı İie ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz.
  9. Sonra istediğimiz baklava dilimi şeklinde kesip 200 gram margarini eritip baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökerek fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Hazırlamış olduğumuz şerbeti baklavanın üzerine döküp servise hazırlıyoruz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877