Bayrama Özel Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi

Bayrama Özel Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi

Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kala bayram telaşı başladı. Bayramlarda en gözde tatlılarından olan baklava nasıl yapılır? Şerbeti nasıl hazırlanır? Hep birlikte öğrenelim.

Malzemeler:

  • Ceviz
  • 200 gr. Tereyağ
  • toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon
  • Buğday nişastası
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un

Hazırlanışı:

  1. Unu bir karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza yumurtaları kırıyoruz.
  3. Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir rulo haline getiriyoruz. Ruloyu önce 3 eşit parçaya bölüyoruz.
  5. Bu üç hamurdan da 17şer dilim hamur kesiyoruz. Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  6. 3 tane 17 kat baklava hamurunu açıp üst üste koyuyoruz.
  7. Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz. İlk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz.
  8. Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz. İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz.
  9. Kalan cevizi üzerine serpiyoruz. Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz.
  10. Baklavamızı dilimliyoruz. Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz.
  11. 5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 20 dakika sonra fırının derecesini 190a çıkarıyoruz.
  12. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz.
  13. Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz ve şerbetini çekince servis ediyoruz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayrama Özel Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877