Bayrama Özel Fıstıklı Revani Tarifi

Bayrama Özel Fıstıklı Revani Tarifi

Yemyeşil bol fıstıklı bir revaniye ne denir ki! Fıstık ve irmik ’in bir arada olduğu fıstık ezmesi tadında bir tatlı. Bayram için yapımı kolay ve lezzeti bol bu tatlıyı sevdiklerinize zevkle sunun.

Malzemeler:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 500 gr irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 yumurta
  • 100 gr kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı

Hazırlanışı:

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın. Sırasıyla yoğurt, eritilmiş margarin, un, irmik ve kabartma tozu ekleyerek karıştırın. Kare ya da dikdörtgen fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Kavrulmuş yer fıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin. Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın.
  2. Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın.
  3. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince baklava şeklinde dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayrama Özel Fıstıklı Revani Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877