Bayrama Özel Kabak Tatlısı Tarifi

Bayrama Özel Kabak Tatlısı Tarifi

Antakyanın, künefeden sonra gelen en meşhur tatlısını bayramda kendiniz yaparak misafirlere sunmak istemez misiniz? Yapımı kolay ve pratik olan bu tatlının damaklarda da iz bırakacağı kesin. Berrak, şeffaf, altın rengi görüntüsünün yanında tam bir takdir toplayan lezzet olduğu tartışılmaz. Tatlandırmak için sadece şeker ve su kullanmanız yeterli. Yedikçe ağızda dağılan lezzetiyle kabak tatlısını bu Ramazan Bayramında denemelisiniz.

Malzemeler:

  • Ceviz içi
  • 1 kg kabak (kestane kabağı)
  • 1/2 kg şeker

Hazırlanışı:

  1. Kabakların içini ve kabuklarını temizledikten sonra dilimleyerek derince bir kaba yerleştirin.
  2. Şekeri üzerine ekleyerek kapağını kapatın ve bir gece bekletin.
  3. Hiç su eklemenize gerek yok, özellikle bal kabağı çok sulanacaktır.
  4. Bu nedenle tercihimiz kestane kabağı, hem daha lezzetli, hem de bu tatlıya daha uygun.
  5. Şekerde beklemiş kabağınızı ertesi gün uygun bir fırın kabına yerleştirerek 170-180 derece fırında, üstünün rengi değişmeye başlayıncaya kadar pişirin.
  6. Fırın kabının içinde birikmiş olan şeketli sudan bir miktar bir kaseye alın, içine 1/2 su bardağı kadar daha şeker ekleyip eritin ve fırındaki kabakların üzerine eşit bir şekilde gezdirin ve 10 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.
  7. Bu tatlınızın üstünün karamelize olmasını sağlayacaktır.
  8. Tatlınız ılındıktan sonra dövülmüş ceviz ve dilerseniz kaymakla servis yapabilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayrama Özel Kabak Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877