Bayrama Özel Zerde Tarifi

Bayrama Özel Zerde Tarifi

Zerde, ülkemizin birçok yöresinde özel günlerde Bayramlarda yapılan bir lezzet. Safran ya da zerdeçalın kullanıldığı bu tatlıyı denememiş olanlara önerimizdir.

Malzemeler:

  • İsteğe göre badem, fındık veya fıstık
  • 1 yemek kaşığı gülsuyu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tutam safran, kaşığın ucunda zerdeçal
  • 5 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı baldo pirinç (100 gr.)
  • 1 fiske tuz

Hazırlanışı:

  1. 1 su bardağı sıcak suya safranı atın ve rengini vermesi için kenarda bekletin.
  2. 4 su bardağı su ve yıkanmış pirinci tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  3. Pirinçler açılınca safranlı suyu zerdeye ilave edin. Zerdeçali ve şekeri ve tuzu da ilave edin.
  4. Kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. Yani pirinç ve su bütünleşmiş, özlü bir görüntüsü olmalıdır.
  5. Ocaktan aldığınız zerdeye gül suyu ve vanilyayı ekleyin. Ben katmadım ama yıkanmış, kuş üzümü, Şam fıstığı gibi çerezler ekleyebilirsiniz.
  6. Üzerini yine evde olan çerezlerle süsleyip servis edin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayrama Özel Zerde Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877