Bayrama Sofrasına Özel Ayranlı Yaprak Köfte Tarifi

Bayrama Sofrasına Özel Ayranlı Yaprak Köfte Tarifi

Malatya mutfağının zenginliği anlatmakla bitmez. Bu zenginlik içinde Ayranlı Yaprak Köfte en öne çıkan lezzetlerden. İnsanın yedikçe yiyesi geldiği bu tadı Bayram’da misafirlerinize yapmayı bizce unutmamalısınız.

Malzemeler:

  • Yetecek miktarda dut yaprağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 kaşık biber ya da domates salçası
  • 2-3adet domates
  • 1 adet yumurta
  • Kaşık un
  • 1-2 diş sarımsak
  • Büyük boy soğan
  • 1 kg yoğurt
  • Su bardağı yarma

Hazırlanışı:

  1. Dut yaprakları toplanır ve yıkanarak hazırlanır.
  2. Yarma bir miktar ılık su ile ıslatılır, küçük bir teflon tavada bir yemek kaşığı kadar yağın içinde soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. yumuşayan yarmaya eklenir. Tuzunu da ilave ettikten sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  3. Dut yaprakları hazırlanan iç ile incecik sarılır. Sarmaların küçük parmak kalınlığında olması tercih edilir.
  4. Dut yaprağının bir ucuna yaklaşık bir misket büyüklüğünde hamur konur ve diğer ucuna doğru yaprağın sağını solunu kapatmadan basitçe ama sıkıca sarılır.
  5. Hazırlanan sarmalar tencereye dizilir, üzerine bir bardak kadar su eklenerek yaprakların üzerine yerleşecek şekilde bir kapak kapatılır ki dağılma olmasın içi hamurdan yapıldığı için dağılma yada yaprakların açılması genelde beklenmez kısık ateşte yapraklar pişene kadar pişirilir.
  6. Bu arada yoğurt hafifçe sulandırılarak koyu bir hale getirilir içine dövülmüş sarımsak, 2 kaşık un ve yumurta eklenerek çırpılıp hazırlanır.
  7. Kaynamakta olan sarmalara bu karışım alıştırarak eklenir ve bir süre kaynamaya bırakılır.
  8. Ayrı bir tavada soğan doğranır, sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur, bir kaşık salça eklenir bir süre daha kavrulur, domatesler eklenir ve pişene kadar kapağı kapatılır. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir.
  9. Servis tabağına alınan sarmaların üzerine, bu sos gezdirilerek servis yapılır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Bayrama Sofrasına Özel Ayranlı Yaprak Köfte Tarifi

Hazırlama süresi:

45 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877