Beyti Tarifi

Beyti Tarifi

Beyti Tarifi

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • SOSU;
  • 50 gram margarin veya sıvıyağ
  • 1 adet yufka
  • SARMAK İÇİN;
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 adet soğan
  • 500 gram kıyma
  • MALZEMELER;
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 adet yumurta üzerine sürmek için
  • ÜZERİNE;
  • Yeterince yoğurt
  • 2 kaşık tereyağ

Hazırlanışı:

  1. Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır.
  2. 1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir. Biber salçası katılıp kavrulur. 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Margarin eritilir, 1 adet yufka masaya serilir, eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür ya da sıvıyağla yağlanabilir.
  4. Ortadan kesilir, kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir.
  5. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır, 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  6. Üzerlerine 1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir.
  7. Servis tabağına alınıp üzerine yoğurt konur, kırmızı biberli tereyağ kızdırılıp dökülür. Kolay gelsin Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dilek Mutfakta - Beyti Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    334 kcal
  • Toplam kalori:

    2,003 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Dilek Mutfakta

Dilek Mutfakta

2007 yılından beri -dilek mutfakta- bloğu yazarıyım, yemek ve hamurişleri ilgi alanıma giriyor, yapmayı ve yedirmeyi çok seviyorum...

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0