Beze Tarifi

Beze Tarifi

Çıtır çıtır çatlamayan bezeler.

Malzemeler:

  • 2 gr tuz
  • 3 Yumurta Akı (oda sıcaklığında)
  • 1 Su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Öncelik le bir tencere de suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Fırını 100 dereceye getirelim.
  2. Daha sonra yumurta aklarını derin bir kaseye alın. İçine kesinlikle sarısından karıştırmayın.
  3. Bir çimdik tuz ile mikserin düşük ayarı ile çırpmaya başlayın.
  4. Daha sonra toz şekerden azar azar ilave ederek mikserin ayarını yükseltin.
  5. 10 dakika kadar çırptıktan sonra kaseyi tencerenin üzerinde benmari usulü yumurtalar pişmeden çırpmaya devam edelim. Benmari yapmamızda ki amaç yumurtalar fırında çatlamasın düzgün şekiller de kalsın diye yapıyoruz.
  6. 5 dakika kadar bu şekilde çırptık dan sonra sıkma torbasına alalım. Yağlı kağıt üzerine istediğiniz şekilde döküp pişmesi için fırına koyalım.
  7. Burada biraz sabretmeniz gerekiyor. 100 derecede 1 saat yada biraz daha fazla pişmesi gerekiyor. 1 saat sonra dışarıya bir tanesini çıkarın soğuduktan sonra içinde yumuşaklık kalmamışsa olmuştur demek.
  8. Bezelerinizi soğuduktan sonra kapalı bir kutuda bekletirseniz. 5-6 gün taze olarak kalır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Beze Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

75 dk

Toplam süre:

95 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    117 kcal
  • Toplam kalori:

    702 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877