Biber Salçası Yapımı

Biber Salçası Yapımı

Biber Salçası Yapımı

Malzemeler:

  • 6 kg etli kırmızı salçalık biber
  • 9 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Biberleri iyice yıkayınız.
  2. Yeşil sap kısımlarını kesip çekirdeklerini çıkarınız.
  3. Büyük bir tencerede az miktarda (tencerenin 1/3ü kadar) su kaynatınız.
  4. Biberleri kaynatılan su içerisinde veya buhar sepetinde yumuşayana kadar haşlayınız.
  5. Yumuşayan biberleri sık delikli bir kevgirden geçirip kalan çekirdeklerinden ve kabuklarından ayırınız.
  6. Kevgirden geçen biber ezmesini geniş tepsilere koyup güneşe koyunuz.
  7. Tuzlayıp ara sıra karıştırarak suyu uçana kadar bekletilir.
  8. Salça koyulaşınca temiz kavanozlara koyup üzerini havayla temasını kesmek için ince bir tabaka zeytinyağı ile kaplayınız.
  9. Kapaklarını kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız.
  10. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Kekik - Biber Salçası Yapımı

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    123 kcal
  • Toplam kalori:

    2,221 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Pembe Kekik

Pembe Kekik

Denenmiş resimli yemek tarifleri ve yaşamdan kesitler.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0