Biber Turşusu Tarifi

Biber Turşusu Tarifi

Biber Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 8 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı sirke (elma, limon veya üzüm sirkesi)
  • 1 kg biber
  • 1 demet maydanoz veya kereviz sapı (iyice yıkanmış)

Hazırlanışı:

  1. Biberleri yıkayıp kurutunuz.
  2. Sirke-su-tuz ve sarımsak karışımı hazırlanarak yaklaşık on dakika kadar kaynatılıp soğuduktan sonra kullanılmalıdır.
  3. Kavanoza malzemeleri diziniz.
  4. Sirkeli karışımı malzemelerin üzerine dökünüz.
  5. Üzerine bir demet maydanoz veya kereviz saplarını koyunuz.
  6. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır.
  7. On beş gün sonra turşunuz olacaktır.
  8. Turşuyu açtıktan sonra kalanını serin ve karanlık bir yerde saklayınız.
  9. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Kekik - Biber Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    38 kcal
  • Toplam kalori:

    384 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877