Biber Turşusu Tarifi

Biber Turşusu Tarifi

Biber Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 5-6 adet nohut
  • 2 baş sarımsak
  • 1,5 kg su (pet şişelerle ölçüyorum)
  • 3 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 kg havuç
  • 1 kg sivri taze biber
  • Kapakların altına yarım bağ maydanoz
  • 4-5 kg lık cam kavanoz
  • 1 çimdik toz şeker
  • Tuzu çok olursa turşu daha iyi dayanıyor.

Hazırlanışı:

  1. Bir tencereye suyumuzu doldurup kaynatalım tuzumuzu atalım ve soğusun.
  2. Biberlerin ben sadece saplarını ayıklıyor ve bıçağın ucu ile sap kısmına bir kez çok hafif deliyorum.
  3. Sapları alınınca zaten suyunu ordan çekecektir. Sapları ile kuracaksak tatlı çatalı ile biberi deliyorum.
  4. Biberler yıkanır ve süzülmesi için beklenir.
  5. Havuçların üzeri kazınır verev verev kesilir. Ayrıca havuçlar için su kaynatılır ve kaynamış altı kapalı suya atılır, her tarafı suya değdiğinde hemen akan suya tutularak çeşme altında şoklanır.
  6. Havuçlar da süzülerek kenara alınır.
  7. Tuzlu suyumuz soğuduğunda turşu kurmaya başlayabiliriz.
  8. Temiz cam kavanoza biber ve havuçları dolduralım . Birkaç tane nohut atalım . Nohut turşunun suyunu sarartır ve mayalanmaya sebep olur.
  9. Ayıkladığımız sarımsakları ve sirkeyi de kavanoza dökelim. Soğuyan tuzlu suyumuzu kavanoza boşaltalım. Yarım bağ maydanozu kavanozun ağzına örtelim. Eğer dilersek bir domatesin baş kısmını da kapatabiliriz.
  10. Kavanozun ağzını sıkıca kapatalım ..
  11. Not: Kavanoza önce Turşu suyunu doldurursanız sebzeleri eğer eliniz rahatlıkla kavanoza giriyorsa sıkı sıkı yerleştirmeniz daha kolay olur. Benim turşum az olduğundan sebzeleri önce doldurmuştum.
  12. 10 gün sonra kontrol edelim. Kesinlikle turşuya elimizi değdirmeden maşa ile alalım. Böylece turşunun barlanmasını önleriz.
  13. Afiyetler olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Biber Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    45 kcal
  • Toplam kalori:

    675 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877