Bisküvili Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Bisküvili Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Çok sevilen ve mutfaklarımızda çok sık pişen irmik tatlısına yepyeni bir görüntü kazandırın.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (isteğe bağlı)
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • Bisküvi tabanı için:
  • 1 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
  • 1 paket bisküvi (Ben petibör bisküvi kullandım.)
  • Vişneli jöle için:
  • 1,5 su bardağı vişne suyu
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:

  1. Bisküvileri elinizle kırarak inceltin.
  2. Yumuşak tereyağı ile iyice ovun ve orta büyüklükte bir kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
  3. Süt, irmik, şeker ve damla sakızı macununu bir tencereye alın ve
  4. sürekli karıştırarak koyu kıvamlı hale gelene kadar pişirin.
  5. Pişen irmik tatlısını kalıptaki bisküvinin üzerine bekletmeden dökün ve üzerini düzleştirin.
  6. Vişneli jöle için bir tavaya vişne suyu ve nişastayı koyup topaklar eriyene kadar karıştırıp
  7. şekeri ekleyin ve ocağa alın. Karışım koyulaşana kadar pişirin.
  8. Pişen jöleyi irmik tatlısının üzerine dökün, soğumasını bekleyin.
  9. Soğuyan tatlıyı buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.
  10. Dinlenen tatlıyı kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemekçinin Mekanı - Bisküvili Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    281 kcal
  • Toplam kalori:

    2,248 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877