Bodrum Usulü Tarhana Yapımı

Bodrum Usulü Tarhana Yapımı

Bodrum Usulü Tarhana Yapımı

Malzemeler:

  • 2 kg soğan (doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı tuz
  • 2 kg süzme yoğurt
  • 5 kg ev yapımı yoğurt
  • 6 kg kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)
  • 10 kg öğütülmüş aşurelik buğday
  • 5 kg domates (suyu sıkılmış ve kabuğu soyulmuş şekilde doğranacak)

Hazırlanışı:

  1. Yoğurtlar ve buğday hariç bütün malzemeyi pişirip soğutun. Sonra yoğurtları ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra dövülmüş aşurelik buğdayı ekleyin.
  2. Çok geniş bir kapta bu karışımı bekletin. 4-5 saatte bir karıştırmayı ihmal etmeyin. Yoğurt ekşiyip kabaracaktır, karıştırmazsanız taşabilir. Yaklaşık bir hafta kadar aynı işlemi yapın.
  3. İyice koyulaşıp kıvamı koyulaştığında temiz bezlerin üzerine kaşık yardımıyla alın. Artık bundan sonrası sabırla kurutma operasyonu.
  4. Sık aralıklarla tabiri caizse mıncıklanıp kurutulacak. Rondonun bıçaklarına yapışmayacak kıvama geldiğinde, rondodan geçiriyoruz.
  5. Daha sonra eleyip her ikisini de kurutun tekrar tekrar eleyip aynı işle yinelenecek. Ta ki eleğin üzerinde hiçbir şey kalmayana kadar.
  6. Sonra kumaş torbanın içinde çevirerek bir müddet daha güneşlense iyi olur. Sonra afiyetle yenilebilir...

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Lokum Pilavı - Bodrum Usulü Tarhana Yapımı

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

140 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    634 kcal
  • Toplam kalori:

    11,411 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877