Böğürtlen Reçeli Tarifi

Böğürtlen Reçeli Tarifi

Böğürtlen Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • 350 gr toz şeker (2 su bardağı toz şeker)
  • 500 gr taze böğürtlen
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Böğürtlenleri yıkayın ve suyunu süzün.
  2. Bir tencereye alın. Üzerine şeker ekleyin. Yarım saat dinlendirin.
  3. Önce harlı ateşte şekerler eriyene kadar 2-3 dakika pişirin.
  4. Eğer köpük yaptıysa bir kaşıkla köpükleri alıp atın (Benim reçelim köpürmedi).
  5. Yaklaşık 20-30 dakika hafif koyuca bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapamaya yakın limon suyu ekleyin.
  6. Reçel yaparken dikkat edelim !
  7. Reçel pişirdiğiniz tencerenin kapağını kapamayın. Su buharlaşsın ve reçeliniz böylelikle koyulaşsın.
  8. Reçelinizin köpürmesini istemiyorsanız içine fındık büyüklüğünde bir tereyağı parçası atın.
  9. Reçelinizin tadının bozulmaması için hafif de olsa çürümeye yüz tutmuş meyve kullanmayın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Rehber - Böğürtlen Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    156 kcal
  • Toplam kalori:

    1,564 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Pembe Rehber

Pembe Rehber

Pembe Rehber

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0