Bol Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

Bol Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

Bol Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

Malzemeler:

  • 1 Yemek kaşığı vanilyalı şeker
  • 150 Gr kuvertür çikolata
  • 1 Yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 Yemek kaşığı kakao
  • 1 Paket krema (1 Su bardağı veya 200 gr.)
  • Üzerine dökmek için çikolata sos:
  • ½ Su bardağı şeker
  • 250 gr kuvertür çikolata veya 250 gr %70 kakao oranlı bitter çikolata .
  • 2 Paket krema (1 krema paketi 200 gr.)
  • Bisküvileri İçine koymak için çikolata sos:
  • 1 Tatlı kaşığı Naturelka Doğal Portakal Tozu
  • 2 Yemek kaşığı Vanilyalı Şeker
  • 100 Gr margarin veya tereyağı
  • 2 Paket petibör bisküvi
  • Malzemeler:

Hazırlanışı:

  1. 2 paket bisküvi çok ezmeden parçalara ayrılır.
  2. Yağınızı eritin ve bisküvilerin üzerine dökün.
  3. Portakal kabuğu tozunu da ilave edin.
  4. Bisküvileri içine koymak için çikolatalı sos:
  5. Küçük bir tencereye kremayı boşaltın.
  6. Çikolataları bıçakla kesme tahtası üzerine koyarak ince ince kesin.
  7. Vanilyalı şeker ve ½ su bardağı şekerinizi ilave edin.
  8. En küçük ocağa koyun ve sık sık karıştırın.
  9. Zaten ocağa koyar koymaz hepsinin eridiğini göreceksiniz.
  10. Çikolataları ne kadar küçük parçalara ayırırsanız o kadar rahat edersiniz.
  11. Kremanın kaynamasına izin vermeyin demiyorum çünkü çok çabuk eridiği için kaynaması mümkün değil, erir erimez hemen ocaktan indirin.
  12. Eriyen kremalı çikolatalı karışımı bisküvilerin üzerin boşaltın.
  13. İyice hepsini karıştırın.
  14. Silikon kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın. Çıkartırken yapışmaması için.
  15. Karışımı içine boşaltın.
  16. Kaşıkla iyice bastırarak yerleştirin.
  17. Üzerine streç kapatın ve buzdolabına kaldırın.
  18. Şekil alana kadar beklesin.
  19. Siz o arada üzerine dökeceğiniz çikolata sosunuzu hazırlayın.
  20. Küçük boy tencereye kremayı boşaltın.
  21. Çikolataları yine çok ince keserek ilave edin.
  22. Pudra şekeri ve vanilyalı şekeri ekleyin.
  23. Çok sık karıştırarak kısık ateşte eritin.
  24. Ocaktan aldıktan sonra da biraz karıştırın.
  25. Neredeyse ılıktı çikolatalı sos ocaktan aldığımda. Hepsi iyice erimişti.
  26. Ocakta hızlı ateşte ve uzun süre kesinlikle bırakmayın.
  27. Kremanın kaynamaması gerekir.
  28. Ağzı kapalı bir şekilde buzdolabına kaldırın, servis yaparken kullanmak üzere.
  29. Pastamız hazır artık.
  30. Ters çevirerek servis tabağınıza alın.
  31. Dilimleyerek servis yapın.
  32. Çikolata sosu ister tabaklara koyduğunuz pastanızın üzerine, isterseniz pastanız bütünken üzerine dökerek servis yapın.
  33. Eğer üzerine dökeceğiniz sos koyulaşırsa, çok az süt ilave ederek tekrar karıştırın. Daha akıcı kıvamda olduğunu göreceksiniz.
  34. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Bol Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

85 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    694 kcal
  • Toplam kalori:

    5,549 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0