Bozbaş Tarifi

Bozbaş Tarifi

Bozbaş Tarifi

Malzemeler:

  • ½ Kg kemikli kuşbaşı et
  • 1 Su bardağı nohut
  • 1 Tane soğan
  • 3 Tane patates
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

  1. Nohutu akşamdan sıcak su ile ıslatın. 1 Çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin, karıştırın. Ağzını kapatın. Sabaha kadar beklesin. Sabah suyunu dökün ve nohutlar yıkayın.
  2. Soğanı ince doğrayıp kavurun.
  3. Soğanı ince doğrayıp kavurun.
  4. Sarıkök, pulbiber, salça ilave edip karıştırın.
  5. Sarıkök (zerdeçal) adından belli olduğu üzere yemeğe sarı bir renk katıyor
  6. Ben dana eti kullandım. 45 dakika düdüklü tencerede pişirip yemeğe öyle ilave edin.
  7. Sarıkök, pulbiber, salça ilave edip karıştırın.
  8. Nohutları da biraz haşlayarak koyun.
  9. Patatesleri iri kuşbaşı olarak doğrayıp ilave edin.
  10. Kaynamaya başladığı zaman altını kısın, hepsi birlikte yavaş yavaş kaynasın.
  11. Ben dana eti kullandım. 45 dakika düdüklü tencerede pişirip yemeğe öyle ilave edin.
  12. Denemenizi tavsiye ederim. Tadına doyamayıcaksınız.
  13. Siz de kullandığınız ete göre pişirme sürenizi ayarlayın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Bozbaş Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    534 kcal
  • Toplam kalori:

    2,134 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0