Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi

vitamin deposu

Malzemeler:

  • 1 demet brokoli (yaklaşık 10- 12 çiçek)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam fesleğen - nane
  • Bir tutam tuz, bir tutam karabiber
  • Beşamel sos:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Brokoliyi küçük çiçeklere ayırıp yıkayalım.
  2. Patatesleri, havucu, sarımsakları soyalım.
  3. Bir tencere içine patatesle havucu doğrayıp sarımsakları ilave edelim.
  4. Soğanı soyup iki- üç parçaya ayırıp tencereye atalım.
  5. Üzerine yıkadığınız brokolileri çiçekleri aşağı bakacak şekilde ekleyelim.
  6. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte haşlamaya alalım.
  7. O bir kenarda haşlanırken, bir tava ya da tencere içinde tereyağını eritelim.
  8. Üzerine unu ekleyip unun rengi hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  9. Daha sonra üzerine sütü ekleyip hafif muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  10. Haşlanan brokolilerin üzerine beşamel sosu döküp
  11. El blenderından sebzeler parçalanana kadar geçirelim.
  12. Üzerine damak zevkinize göre tuz ilave edilip
  13. Karabiber, nane ya da fesleğenle tatlandırabilirsiniz.
  14. Çorbanızı ateşe alıp bir taşım kaynattıktan sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.
  15. Afiyet Olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Mutfaklar - Brokoli Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    100 kcal
  • Toplam kalori:

    599 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877