Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası Tarifi

Farklı, lezzetli ve besleyici bir salata tarifi.

Malzemeler:

  • 2 adet salatalık
  • Maydanoz , dereotu, taze nane (yoksa kuru da olur)
  • 3 sap taze soğan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber (ben konserve kullandım)
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 adet irice domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, Sumak

Hazırlanışı:

  1. Buğdayları akşamdan ıslatın.
  2. Şişen buğdayların suyunu süzün.
  3. Yeniden su ekleyerek ister düdüklüde ister tencerede yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pişen buğdayları süzüp bir kaba alın ve arada sırada karıştırarak soğutun.
  5. Kırmızı biberleri küçük küçük doğrayın.
  6. Taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyın. Salatalığı soyun. Dörde bölerek dilimleyin.
  7. Hepsini buğdaya ekleyip karıştırın.
  8. Limonu sıkın ve tuz, yağ, sumakla karıştırarak salataya ekleyip karıştırın.
  9. Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  10. Havucu julyen doğrayıcı ile doğrayın, yoksa rendeleyebilirsiniz.
  11. Domates ve havucu salataya karıştırmayıp, salatanızı süsleyebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemekçinin Mekanı - Buğday Salatası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    294 kcal
  • Toplam kalori:

    2,354 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877