Buğdaylı Balık Çorbası Tarifi

Buğdaylı Balık Çorbası Tarifi

Buğdaylı Balık Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 3 büyük soğan
  • 90 gr tereyağı
  • 5 su bardağı su (buğday için)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kg çorbalık balık (kefal veya deniz levreği)
  • 1 demet nane
  • 3 kahve fincanı sirke
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 6 su bardağı su
  • 3 yumurta
  • 2 limonun suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı safran , tuz

Hazırlanışı:

  1. Buğdayı 24 saat öncesinden ıslatalım. Ertesi gün ilk önce safranı, 1 kahve fincanı sirke içinde
  2. 2-3 saat demlendirelim. Sonra buğdayı 5 bardak suyla ateşe koyup arada bir karıştırarak yaklaşık
  3. 1-1.5 saat pişirelim. Buğday hazır olunca süzelim. 2 bardak helme ile 5 çorba kaşığı buğdayı
  4. ayıralım. Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra hafif tuzlayalım. Soğanları kalın halkalar halinde
  5. doğrayalım. Nane ile maydanozu yıkayalım. Çorbayı süslemek için bir iki tutam maydanoz
  6. ayırabilirsiniz. Gerisini kabaca doğrayalım. Büyük boy tencerede yağı eritelim. Soğanları
  7. kavuralım. Soğanlar pembeleşince nane ile maydanozu ekleyelim ve 5 dk daha kavuralım.
  8. Tencereye 6 bardak su, 2 kahve fincanı sirke ve tuz ekleyelim. Soğanlar yumuşayıncaya kadar
  9. orta ateşte 20-25 dk pişirelim. Hazırladığımız suyu süzelim. Temiz bir tencereye boşaltalım.
  10. Bu baharatlı suyun içine balıkları koyup 15-20 dk pişirelim. Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  11. Balıkları tencereden çıkaralım. Kafaları, kılçıkları ve derileri temizleyip lop parçaları ayıralım.
  12. Balık suyunu yeniden süzelim. Temiz bir tencereye aktaralım ve ocağa koyalım. Kaynamaya
  13. başlayınca önce azar azar buğday helmesini sonra da pişmiş buğdayları ekleyelim.
  14. Bir iki taşım kaynatıp ateşi iyice kısalım. Bir kasede yumurta sarılarını limonla çırpalım.
  15. 2 kaşık nişastayı katalım. 4-5 kaşık çorba ile inceltelim. Safranı sirkeyle birlikte ekleyelim.
  16. Karıştırarak karışımı azar azar çorbaya yedirelim. Çorbayı bir iki taşım kaynatalım. Koyulaşmaya
  17. başlayınca tuzunu kontrol edip ocağı söndürelim. Çorba kasesine balık parçalarını koyalım.
  18. Üzerine sıcak sıcak çorbayı boşaltalım. Bir iki tutam ince kıyılmış maydanozla süsleyip
  19. servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Buğdaylı Balık Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

120 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    440 kcal
  • Toplam kalori:

    2,642 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877